Stor suksess for både Alta Sami Festival og Sami Fashion Week

Over 1000 mennesker besøkte arrangementene

600 tilskuere fikk med seg det samiske moteshowet i Alta lørdag den 14. februar, mens arrangementene under Alta Sami Festival har vært særdeles godt besøkte

IMG_5358_1000x667.jpg

 

Mandag var det 30 stykker på miniseminaret på Alta samiske språksenter, der førstelektor ved Samisk høgskole Marit Breie Henriksen holdt et foredrag om sjøsamiske dialekter.

Dette var en bangstart for festivalen som avsluttet søndag med samisk-norsk Gudstjeneste i Nordlyskatedralen, som fyltes på søndagen.

Litteraturprogrammet på Alta bibliotek var godt besøkt. Professor ved UiT Norges arktiske universitet, Jens Petter Nielsen, fylte biblioteket med sitt foredrag om det samiske i Alta. Om lag 70 stykker deltok.

Harry Johansen viste filmen om Amund Anti til 60 personer på Aurora kino.

Samisk, norsk og kvensk salmekveld hadde 80 deltagende.

Fotokurset med Susanne Hætta og redesign-kurset med Anne Berit Anti var også en suksess.

Det samisk-nordiske seminaret i samarbeid Nordisk informasjonskontor i Nord-Norge satte agenda sammen med statssekretæren, stortingspolitikere, sametingspresidenter og de andre medvirkende, hvilken rolle det samiske skal ha i det nordiske samarbeidet og hvorfor lykkes samer å jobbe over grensene, samt hva som hindrer de for enda mer grenseoverskridende samarbeid.   

Konserten med Elle Marja Eira var en nydelig hendelse og endelig fikk terningkast 5 i Altaposten.

Alta Sami Festival er en kulturfestival som arrangeres for femte gang.

Sami Fashion Week er en næringsarena der samiske designere møtes for å vise sine nyeste kolleksjoner. Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad var hentet inn for å style og komponere showet. Hovedsamarbeidspartner her var Parksenteret, samt designerne fra Stoorstålka, Anne Fenger, Hilde Lund, Abanti, Graveniid, Aclima og Alwin sølv.

Alta Sameforening som arrangerer festivalen og Sami Fashion Week er svært fornøyd med oppslutningen.

- Det har vært en fantastisk fin uke, og vi har hatt masse gode arrangement i samarbeid med offentlige institusjoner, lag og foreninger, samt næringslivet. Jeg ønsker å takke alle frivillige, staben, våre finansiører og alle samarbeidspartnere. Uten dere hadde dette ikke være mulig, sier festivalkoordinator Inger Elin Utsi.

 

Bilder kan ses her, ved bruk må de krediteres.

Alta Sami Festival: https://www.facebook.com/pages/Alta-Sami-Festival/317707121575435?fref=ts

Sami Fashion Week: https://www.facebook.com/pages/Sami-fashion-week/137110673122533?fref=ts

 

Amund Anti_1000x667[1].jpg
KUNSTNER: Amund Anti kunne under den samiske filmkvelden fortelle at han har vært helt rusfri i ett helt år. Etter filmvisningen ble det en samtale mellom fagfolk og filmskaperen og hovedpersonen om tema alkoholisme. (Foto: Inger Elin Utsi)

Jens Petter Nielsen_1000x667.jpg
Populære foredrag: UiT-professor var en populære foredragsholder. Foto: Inger Elin Utsi